Dag 7: Nature Walk en olifanten!

Zoals gewoonlijk stonden we weer vroeg op. We zouden opgehaald worden bij de tent maar toen we Dick zagen lopen, zijn we bij hem aangesloten. Roeleke was helaas niet fit en besloot om wat meer slaap te pakken.

Het ontbijt was weer top met vers fruit, pannenkoeken, ei, cakejes, rolex en heerlijk sap. Dit is wel echt heel erg luxe hoor, dit is niet gemiddeld voor Oeganda.

Na het ontbijt stapten we weer in de bus om ranger Ocen op te halen. Daarna was het nog een klein stukje rijden naar een plek waar we een wandeling zouden gaan maken. Een gedeelte waar relatief weinig wild loopt en waar het gras kort is zodat er goed overzicht was.

Ocen heeft ons allerlei plantjes laten zien en aangewezen waar de wildsnelwegen waren. Dit zijn paadjes waarover de dieren naar het water gaan en weer terug. Gelukkig was het rustig op de snelwegen en konden we veilig oversteken hihi.

Ook heeft Ocen veel uitleg gegeven over verschillende termietenheuvels en de gangenstelsels onder de grond. Briljant hoe die beestjes dat doen. De meeste heuvels hebben een uitgebreid ventilatiesysteem voor de koningin. Ook bouwen de termieten een beschermingslaag om graspollen zodat ze daar eten vandaan kunnen halen zonder zelf voer te worden voor vogels.

Tevens hebben we poep van verschillende dieren gezien. Hyenapoep is wit omdat zij veel botten eten. Olifantenpoep zit vaak nog vol zaden die weer opgegeten worden door vogels of die zichzelf weer planten.

Heel interessant allemaal en dat terwijl we aan het wandelen waren op de savanne. Tussen de antilopen en pumba's (wrattenzwijnen) die gelukkig wel allemaal op afstand bleven. Ook vonden we een hol van een stekelvarken. Ocen heeft even gekeken of het varken thuis was maar er werd niet opengedaan helaas.

Hele toffe ervaring.

Op de terugweg namen we een andere route en zagen we olifanten, giraffes en honderden buffels. Blijft geweldig om te zien.

Vlakbij de uitgang van het park stond een kudde met tientallen zebra's en die besloten om de weg over te steken. We stonden letterlijk voor een zebrapad, zo gaaf!

Tussen de middag kregen we weer een heerlijke lunch en konden we even relaxen.

Om 16.00 stond de laatste game-drive op het programma.

Opnieuw ging Ocen mee. We hebben een flinke ronde gereden en kwamen bij een kudde van zeker 50 olifanten!!! We konden pas verder toen ze eenmaal van de weg af waren, absoluut geen straf om daarop te wachten!

Ook hebben we elanden gezien, dat zijn ook een soort antilopen en dus niet die Scandinavische dieren. Deze elanden komen maar op 2 plekken in Oeganda voor.

Helaas geen luipaarden of leeuwen. Van de struisvogels hadden we al gehoord dat die vlakbij de grens met Zuid-Soedan zijn en dat de paden daar naartoe zeer slecht zijn.

Maar al met al hebben we ontelbare prachtige wilde dieren gezien en 4 van de big five. Super super super!

Nu eten, douchen en naar bed. Morgen weer op tijd eruit voor de lange reis naar Soroti. Voor mij de plek waar deze reis om draait want daar zie ik veel vrienden weer, de scholen waar ik lessen heb gegeven en natuurlijk mijn sponsorkind Enwaku Ivan!